10-års kalas!

Jag är just på väg till ett ganska uppmärksammat 10-års kalas. Givetvis handlar det om Öresundsbron som fyller tio. Många försöker nu summera vad som hänt i regionen under åren som gått. Budskapen blir lite olika. Allt i från att Malmö inte alls klarat sig, till att bron har varit formidabel succé.

Visst har bron varit en framgång, utan den hade Västskåne stått sig slätt. Och faktum är att tillväxten i Malmöregionen sedan år 2000 har varit sju procent högre än i Stockholm. Sen kan debattörerna säga vad de vill.

Men det roligaste inslaget i analyserna är ändock Olof Johanssons (ni vet minister som avgick p g a bronbeslutet) försök att förklara för lyssnarna varför han hade rätt i att bron är ett onödigt, miljöfarligt och misslyckat projekt…

Stephan Müchler

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>