hjärna på hjärnan

För några år sedan var hjärnan och den nya forskningen kring denna på allas läppar i Danmark. Hjärnforsknings-hypen börjar nu dra in över Sverige.

Bakgrunden är de senaste årens tillgång till ny teknik för undersökning av hjärnan och ökad förståelse av hur hjärnan fungerar.

Runt hörnet väntar kanske bättre läkemedel mot sjukdomar som har med skallen att göra, som alzheimers med mera. Teoretiskt kan man förbättra minnet genom att förbättra ”kontakten” i hjärnan till långtidsminne med mera..

Mer kittlande är kanske forksningen om att man kan fjärrstyra beteenden hos möss med elektriska impulser i deras hjärnor.

Räkna med att höra allt mer om detta, alltså. Den som inte kan vänta finner mer bland annat på Scholarpedias artiklar om hjärnan.

(Scholarperdia är en site som liknar wikipedia, med skillnaden att det är forkare som skriver artiklarna och att andra forskare granskar innehållet.)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>