Ökande intresse att bli lärare…

Handelskammaren driver på för att öka löner och därmed status för läraryrket. Detta eftersom lärarkvaliteten är den viktigaste faktorn i en bra skola. Fler begåvningar måste vilja bli lärare.

Detta är för övrigt det viktigaste man kan göra för att ge även elever utan föräldrar med studievanor en chans. Det är ju väl känt att socioekonomisk bakgrund spelar stor roll för resultat i skolan.

Ju fler som vill bli lärare, desto bättre. Då ökar söktrycket på utbildningarna. Och en gallring av de mest motiverade och lämpliga sker. SCB publicerar lite knapphändig statistik om detta.

Enligt denna ser det ut som en viss förbättring i intresset hos gymnasister i sista ring att söka till lärare. Glädjande, men inte tillräckligt. Tyvärr signifikant färre naturvetare och framförallt tekniker som vill bli lärare, vilket är ett problem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>