antagligen dags för ny antagning

I sommar har det varit debatt om antagningsreglerna. Många med betyg från äldre system och framföralt internationella studenter har fått sämre chanser att komma in på svensk högskola.

det är inte bra för vi behöver öppna universitet med plats för studenter med olika bakgrund. Man vet ju aldrig på förhand vem som kommer med bra idéer…

Det verkar som regeringen backar om detta nu, vilket är bra. Men det är märkligt att man inte kunde förutse detta. utslag av protektionism eller vill man få bort svenska ungdomar ur jobbstatistiken?

Nästa gång man pillar med kvoter och antagningssystem vore det bra om man drev fram genuint gemensamma riktlinjer för värdering av meriter internationellt(däremot varje universitet ha stor frihet att selektera). Det känns lite gammaldags 1900-tal över idén att varje land ska ha egna hemmasnickrade system.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>