I valet och kvalet

Landet befinner sig i valet och kvalet. Valet eller, för att vara mer korrekt, valen äger ju som bekant rum i september. Hur det går är det knappast någon som vet, men det är bra många som spekulerar. Vad vi däremot kan vara säkra på är att politiker från alla partier kommer att försöka övertrumfa varandra i sin och sitt partis förträfflighet. Troligen kommer också någon affär eller skandal att brisera i slutskedet av valrörelse. Det skall dock bli spännande att se vad man vill göra för företagande. Det brukar vara ganska tunnsått på det området.

Kvalet, till fotbolls-EM 2012 i Polen/Ukraina alltså, har redan tjuvstartat med en hel rad träningslandskamper. Låt oss hålla tummarna för att det lyckas den här gången. Ett andra stort mästerskap utan svenskt deltagande hade känts lite tomt. Men med en ny tränare och Zlatan tillbaka så kan det väl inte annat än gå vägen.

Vi befinner oss alltså både i valet och i kvalet…

Stephan Müchler

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>