Pagrotsky om företagsbeskattningen

I en artikel i DI i dag berättar Leif Pagrotsky att han gärna ser en ny skattereform syftande till att sänka skatten för företag. Intressant och utmärkt.

Intressant därför att Håkan Juholt enligt uppgift gärna ser Pagrotsky som socialdemokraternas nye talesman i ekonomisk-politiska frågor. Ett tydligt besked och en rak passning till finansminister Anders Borg, som ju ogärna talar om behovet av lägre skatter för företag.

Utmärkt därför att den svenska företagsbeskattningen är på väg att bli ett problem för oss, kanske inte så mycket i ett europeiskt som ett globalt perspektiv. Men även om det är i Kina och Korea det händer så behöver den som tror att vi kan bibehålla nuvarande företagsbeskattningen bara åka till Estland för att inse att den svenska nivån knappast är uthålligt konkurrenskraftig.

Stephan Müchler

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>