Järnvägsstrategin är en mediestrategi

Idag var det dags igen. Regeringen har en strategi för infrastruktur. En medial strategi alltså, inte en genomförandestrategi. För inget av de 500 miljarder man talar om är finansierat. Av de löften som ställs ut brukar sådär hälften bli av. Det enda man vet är detta

* att när stasningar skall presenteras i media är det partiledarna, inte minsitern som skall vara med
* och att det gamla satsningar och löften räknas om på något sätt så att det kan kallas rekordmycket.

Den senare principen har man ärvt från förra Persson-regeringen. Alla deras satsnigar var ”historiska”. De förlängde planperioden två år (från tio till tolv) för att få en större siffra till presskonferensen.

Men att man inte låter ansvarige minsiten vara med när godis skall delas ut betyder åtminstine en sak. Man har börjat fatta att kommunikationer är en mjuk och konkret fråga i människors vardag. Så snart kanske insikten kommer att man måste bygga också, inte bara ha presskonferenser.

/Per Tryding

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>