Skuldtoppen är inte toppen

Lite mer om skulder uttryckt som offentliga sektorns skuld i % av BNP. Som synes av OECDs senaste lista så är det inte bara PIGS som har en del skulder att beta av. Notera t ex att Tyskland, det Europeiska loket, har en del att ta i dom med.

Glöm skvaller om partiledare och annat som präglar mediabevakningen av politiken. Det är detta som kommer att påverka politikens villkor mest i USA och EU framöver. Erfarenheten visar att det tar lite tid att knapra ner skulderna. Men också att det går såklart.

/Per Tryding

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>