Sportsligt ledarskap

Så har delar av AIK:s supporterskara gjort det igen; skämt ut sig, sin förening och fotbollen. Det är lite märkligt att det allt som ofta är just AIK som drabbas av detta. Eller handlar det om dåligt alternativt uteblivet ledarskap? Jag är beredd att tro det.

Gott ledarskap innebär att man tar avstånd från sådana dumheter som vi tyvärr fick se i går. Klubbens ledning måste visa att man inte accepterar ett sådant beteende, att man inte tolererar att klubben kidnappas för andra syften än sportens. Det gör man inte. Istället står AIK:s sportchef i TV och säger att man inte kan vara säker på att det faktiskt var någon från AIK-klacken låg bakom det hela. Han sa sig också ha uppgifter från andra källor, källor som han inte ville uppge.

Fram till dess att AIK:s ledning tar tag i sitt problem, bristande ledarskap, får man stå ut med att föraktas av alla oss som älskar sporten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>