Nya Hansan 2.0

När Berlinmuren föll för över 20 år sedan fick Östersjön en renässans. Mängder av nya kontakter skapades. Aktiviteter och utbyte över Östersjön nådde oanande proportioner och man talade om den Nya Hansan. Åren gick och utvecklingen blev bättre än vi egentligen kunde förväntas oss i början på 90-talet.

I dag är Polen och de baltiska staterna EU-medlemmar och en naturlig del av Europa och vårt närområde. Utbytet är givetvis fortsatt stor, men det har blivit vardag och vi träffar våra baltiska och polska vänner snarare i Bryssel än i exempelvis Riga.

När Fehmarnförbindelsen, bron mellan Danmark och Tyskland, nu långsamt är på väg att förverkligas riktas blickarna i Sydsverige åter på Östersjögrannarna. I eftermiddag är det exempelvis dags för nyinvigning av det tysk-svenska PR-företaget Ehrenberg Kommunikations lokaler i Malmö. Det är nog ingen slump att man just nu expanderar verksamheten. Fehmarnbron kanske rent av sätter fart på Hansatankarna igen; Nya Hansan 2.0!?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>