Är chefen ambidextriös?

Ambidextriös betyder egentligen att man kan göra saker lika bra med höger som med vänster hand. Det är mycket ovanligt, men man kan träna upp förmågan.

Professor Christer Karlsson, som kanske är mest känd från TV som bilprofessorn, höll i går en mycket spännande föresläsning vid ett Handelskammararrangemang i Båstad. Han har studerat ledarskap och sammanfattade den framgångsrika ledaren med begreppet ambidextriös. Med det menade han chefens förmåga att både ta tag i nuet och akuta frågeställningar samtidigt som fokus verkligen ligger på långsiktiga visionära utvecklingsfrågor. Det låter självklart, men är kanske inte helt enkelt i praktiken. Enligt professor Karlsson ganska ovanligt faktiskt. Hoppas att chefen har den förmågan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>