Danmark med andra ögon

Den senaste veckan har jag blivit kontaktad av flera internationella media, från Finland till Frankrike. De har alla mer eller mindre samma fråga; hur ser ni egentligen på de nya danska tullkontrollerna? Man har helt enkelt lite svårt att förstå att ett skandinaviskt land som Danmark vill sätta upp nya murar vid sina gränser.

Mitt svar blir alltid det samma. Vi är mycket bekymrade. Detta är steg i fel riktning och knappast ens förenligt med Schengenavtalet, vilket vi gett uttryck för i ett brev till regeringen. Dessutom skadar det integrationen i Öresundsregionen. Men det kastar också en viss skugga över den svenska regeringen som kunde ha markerat tuffare mot danskarna.

Värst av allt är det ändå för Danmark som nu ute i Europa ses med andra ögon…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>