Gränsartikel i dagladet Børsen

Handelskammaren har kritiserat de nya danska gränskontrollerna. Bland annat i Rapport, ekot och SvDs Brännpunkt. Vår gemensamma skrivelse till regringen skickades i samband med dessa artiklar. Klicka här.

För att förtydliga vår position skrev vi också en artikel till dagbladet Börsen (infört måndag 11 juli 2011). Den ligger inte online, och alla har den inte, så därför lägger jag ut den härpå bloggen. Texten i sin helhet nedan. /Per Tryding

”Vi må have kontrol med kontrollen ved grænserne”

DEBAT I Tyskland har erhvervsliv og politikere reageret stærkt på den styrkede danske grænsekontrol. I Sverige har reaktionen været mere behersket. I Sverige tror ingen på boykot af turisme eller lignende. Heller ikke erhvervslivet. Men handelskamrene i Malmø, Gøteborg og Stockholm har kritiseret den svenske regering for at ikke tage sit medansvar for udviklingen alvorligt nok. Dette medansvar har to sider.

Danskerne er sikkert blevet inspireret til øget toldkontrol, ved at Sverige har indsat toldkontrol ved færgeforbindelserne og på Øresundsbroen. Vi vurderer, at den svenske toldkontrol har en anden begrundelse end den danske. Den har hverken den ideologiske overbygning eller de særlige formål, som det danske folketingsforlig har. Men det skal også siges, at al kontrol mellem medlemslande er udtryk for en slags mistro til, at EU’s ydre grænse ikke håndteres korrekt.

Svensk toldkontrol ved den indre EU-grænse, bl.a. Øresundsbroen, er ikke uproblematisk. Handelen mellem Sverige og Danmark er jo faktisk helt toldfri. Det gør toldkontrol principielt mærkelig. Der findes et udmærket alternativ, når man vil bekæmpe kriminalitet – nemlig kraftigt udbygget politisamarbejde, så fokus ikke er ved landegrænserne, men på
gerningsstederne. Det kommunikerer vi nu også til den svenske regering. Vi pointerer, at den danske grænsekontrol faktisk sker i Sverige, altså på den svenske side af grænsen. Dette er muligt på grund af overenskomster mellem Danmark og Sverige. Det er ingen dramatik i det som sådan. Formålet er i grunden at begrænse de praktiske konsekvenser af toldarbejdet for den almindelige trafik, herunder de næsten 20.000 pendlere, som bevæger sig mellem Malmø og København hver dag.

Derfor må Sverige forhandle med Danmark om omfanget, indretningen og den praktiske indsats. Men det spiller også en rolle, hvorfor man gør ting, og
hvilke ambitioner man har. Vi ønsker at problematisere de principper i det danske forlig, som taler om at opnå gevinster over for f.eks. »udenlandske virksomheder og arbejdstagere«. Det kan nemlig kun ske ved personkontrol, som ikke har med varer at gøre. Vi ønsker ikke, at Schengen forandres i retning af personkontrol ved EU’s indre grænser, sådan som forliget lægger op til. Derfor har den svenske regering et ansvar for at forhandle med Danmark og tage afstand fra en udvikling, hvor vi pludselig må have pas med, når vi besøger hinanden
i Europa.

Danmark skal beslutte om danske anliggender. Men der er også et fælles ansvar. Vi elsker Danmark og den kærlighed står over al politik. Vi ser en fremtid sammen med Danmark, især i Øresundsregionen, og vi mener, at hverken toldkontrol eller paskontrol, det være sig svensk eller dansk, principielt hører hjemme i den fælles fremtid. Men når den nu er der, må vi have kontrol med kontrollen.

AF
STEPHAN MÜCHLER,Sydsvenska Industri- och Handelskammaren (Malmö),
MARIA RANKKA,Stockholms handelskammare(Stockholm) og
JOHAN TROUVÉ,Västsvenska handelskammaren(Göteborg)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>