Gränskontroll i danska media

Dagbladet Börsen har med vårt gemensamma utspel från handelskamrarna om de danska gränserna i SvD Brännpunkt

Så här presenteras det i dansk media, alltså Borsen.dk

Nu är det ju inte så att vi älskar de svenska gränskontrollerna på bron heller. Eftersom det inte finns tullavgifter mellan Sverige och Danmark ser det ju lite knepigt ut med tullkontroller. Skälet för tullkontrollen är polisärt, men då vore det bättre att flytta matchen till de brottsplatser där brotten sker, inte landgränserna.

Varför inte djupare samverkan mellan dansk och svesnk polis i stället för tullkontroll där det inte egentligen finns tullgräns?

Men den danska insatsen skiljer sig från den svenksa. Den är resultatet av politisk kohandel med tveksamma syften och långsiktiga mål som hotar fri rörlighet. Och den sker på svensk mark. Då blir Sverige medansvarigt också för de danska kontrollerna. Därför måste vi vara tydliga med vad vi ställer upp på.

/Per Tryding

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>