Usch-avfallets framtid (Almedalen)

Handelskammarens andra seminarium för dagen i Almedalen handlade om biogas som grön enegrikälla.

VW visade att politisk otydlighet tydligt knäckt efterfrågan på biogasbilar. 2009 gick varannan ny passat (47%) på biogas. I år ligger det på var femte (ca 21%). I stället köper man snåla dieslar. Snacka om att politiska signaler påverkar marknader. Eller i detta fall bristen på tydlighet.

Annars fanns det en verkligt god nbyhet på seminariet. Annie Johansson ( c) och Gustav Fridolin (mp) var inte helt oense. Bland annat verkar de kunna tänka sig medverkan i demontrationsanläggningar och inser detta med att vara tydlig så marknaden inte stannar.

Som Annie sa: ”usch-avfallet” har en intressant framtid.

/Per Tryding

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>