Insiktsfull Björklund

Folkpartiledaren Jan Björklund presenterade i helgen förslag om en ny bred skatteuppgörelse. Han vill slopa värnskatten och halvera den statliga inkomstskatten. Målet är att få ner marginalskatten till 40 %. Med en av världens absolut högsta marginalskatter känns det ganska rimligt. Vårt skattesystem är ju knappast det tyngsta argumentet man lyfter fram när man vill locka internationella företag till Sverige.

Lite märkligt är det dock att Björklunds allianspartners, främst företrädd av finansminister Anders Borg, inte ser det som lika angeläget att nå en marginalskattesituation som motsvarar OECD-snittet. Insiktsfullt Björklund!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>