Långt kvar till den inre marknaden

Den som påstår att den europeiska inre marknaden snart är uppnådd lever långt ifrån verkligheten. Vi som bor eller vistas i Öresundsregionen påminns mer eller mindre dagligen om att det återstår mycket att göra innan vi på riktigt allvar kan tala om en inre marknad ens i vårt hörn av Europa. Och vi brukar ju med all rätt framhålla den fria handelns fördelar.

För någon dag sedan åkte jag X2000-tåget från Linköping till Kastrup. Allt fungerade fint, tidtabellen hölls och serveringen ombord likaså. Men när vi närmade oss bron och Danmark meddelades att ”nu måste man stänga serveringen eftersom man inte har tillstånd att utföra denna service i Danmark”. Långt kvar till en inre marknad med andra ord!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>