Låt inte hästarna bitas

Jag har förmånen att tillbringa veckan i Seoul på inbjudan av Sydkoreanska utrikes- och handelsdepartementet. Det är imponerande att se hur det här landet på kort tid efter Koreakriget rest sig ur ruinerna och nu kommit att bli en ledande industrination.

Precis som EU har USA nu ett frihandelsavtal med Korea. Det intressanta är dock de diskussioner som förekommit, och fortfarande förekommer, såväl i USA som i Korea. Olika grupper i bägge länderna har velat stoppa avtalet med hänvisning till att arbetsplatser kan gå förlorade. Det är helt fel väg att gå. Öppna ekonomier med stor handel har alltid åstadkommit högre välstånd. Gårdagens besök i den demilitäriserade zonen kring 38:e breddgraden och erfarenheter från Nordkorea förskräcker!

Vi får inte låta den finansiella oron ge protektionistiska strömningar vind i seglen – inte låta hästarna bitas när krubban börjar bli tom!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>