”Glöm Juholt och öka trycket”

I gårdagens krönika uppmanar Svenska Dagbladets politiske chefredaktör PJ Anders Linder alliansen att öka trycket och glömma Juholt. Linder skriver bl a att det knappast är imponerande att allianspartierna, i en tid då socialdemokratin är inne i en av de värsta kriser man upplevt, sammantaget i opinionsundersökningar knappt når 50 %. Det är svårt att inte hålla med.

Vi vet att landet står inför många och svåra utmaningar. Visserligen går det relativt bra för Sverige, i förhållande till många andra EU-länder. Men det hjälper oss föga när det främst är i Kina och Sydkorea som tillväxten sker. Det är därifrån den allt svårare konkurrensen kommer. Det är dem vi måste kunna mäta oss med.

Om alliansregeringen tror att våra skolor, vår infrastruktur, flexibiliteten på vår arbetsmarknad, vår innovationskraft och våra skatter klarar den konkurrensen kan man lugnt luta sig tillbaka. Om inte är det dags att öka trycket, som Linder så träffande uttrycker det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>