Mer press på alliansregeringen utan Juholt?!

Så har då Håkan Juholt lämnat som ledare för socialdemokraterna. Massor har redan skrivits om detta och mer lär det bli. Men det intressanta och långsiktigt viktiga är att oppositionens viktigaste parti tar sig i kragen och förmår att bli en vass utmanare av alliansregeringen.

Det kommer att krävas nytänk och fokus från socialdemokraternas sida på hur det i landets som inte fungerar som det skall kan utvecklas. Listan på det som behöver åtgärdas är tyvärr inte tom. Skola, infrastruktur, innovationsförmåga, skattetryck och ungdomsarbetslöshet kan ju regeringen inte skryta med. Och då handlar det ju inte om några samhällsmässiga smådetaljer som man kan lämna därhän. Lite politisk konkurrens skulle vara upplyftande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>