Näringslivet skall inte vara till lags

Vi är många som höjde på ögonbrynen när statsministern för någon tid sedan kallade näringslivet för ett särintresse. Handelskammarens ordförande Lars Frithiof regagerade och klargjorde vid höstmötet i november att statsministerns beskrivning av näringslivet är inget vi köper.

Tyvärr tycks regeringens taktik att försöka ställa näringslivet lite off side, genom att referera till företagen som just särintressen, för tillfället ha lyckats. Tydligen så väl att Svenska Dagbladet också reagerar. I dagens ledare, ”Näringslivet vinner inget på att vara till lags”, efterlyser man tuffare tag. Jag tror att de har rätt.

När Handelskammaren lyckats att få Öresundsbron på plats, E 22 utbyggd eller förändringar vid universitet och högskolor har det inte sällan inledningsvis skett i stark opposition gentemot politiken. Det är våra ägares, det vill säga medlemsföretagens, agenda som skall drivas. Det är därför det är så viktigt att inte vara till lags.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>