Skillnad på prisskillnad?

Regeringen vill nu att prisskillnader mellan olika sorters elavtal ska minska. Det råkar vara ett av ganska få inslag med genuin marknadskaraktär i prissättningen. Dvs kunder kan beroende på situation och analys påverka pris och väga av mot risker.

Intressant att regeringen nu är bekymrad att el kan kosta olika mycket för olika konsumenter. Den största enskilda faktorn för prisdiskriminiering i Sverige, nämligen elområdena, är ett rent svenskt politiskt beslut. Kanske vore lättare att börja där om regeringen nu är oroad.

PT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>