Värsta Hooden – Östermalm vs Rosengård ?

Berättade just för TV4 att Östermalm har fler brott per capita än Rosengård. Men vad gäller dödligt våld så har man haft var sitt dödsfall förra året. Rosengård är faktiskt totalt sett mindre drabbat än alla Stockholms stadsdelar utom Bromma. Ändå har Bromma ingen Zlatan.

Men upplevd och statistisk verifierad brottslighet är inte samma sak. Av landets 13000 vapenbrott begicks sextio i Rosengård. Över per capita snittet i landet, men inte så mycket mer än Östermalm som i sin tur trumfar Sveriges snitt.

Våldet i Malmö är såklart enbart tragiskt, men det är samtidigt viktigt att se relationerna. När våldet inte längre är nyhetsstoff, då är vi verkligt illa ute. Dit är det långt, men det är på tiden att det blir en reaktion från polis och oss alla.

PT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>