Avhopp för kvalitet

Nyligen startades ett nytt ämneslärarprogram på campus Helsingborg. Ett unikt samarbete mellan Lunds universitet och den traditionstyngda utbildningen på Kristianstads högskola.

Nu rapporterar Helsingborgs Dagblad om avhopp från studenterna. Delvis för att utbildningen fick grönt ljus att starta från myndugheterna ganska sent, vilket såklart leder till lite administrativa problem. Men huvudskälet är tydligen att utbildningen ställer höga krav på studier.

Men lärande är inte och ska inte alltid vara smärtfritt. Skolan skall förstås stötta studenterna igenom detta. Men med det sagt bör avhoppen också ses som ett sundhetstecken. De som inte är beredda att göra insatsen, skall inte vara kvar. Vi behöver en lärarutbildning som vågar ställa höga krav.

/Per Tryding

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>