Den försiktige finansministern, med dold agenda?

I går presenterade finansminister Anders Borg regeringen vårbudget. En försiktigt budget som lockar fram omdömen som ”hängslen och livrem”. Många är nog besvikna och bilden av regeringen som lite trött och idélös börjar nu bita sig fast. Säkert inte vad Reinfeldt och Borg egentligen önskar sig, men kanske inte så farligt ändå. Kanske finns en helt annan agenda?

De flesta experterna är överens om att regeringen i rådande situation skulle kunna vara något mer expansiv. Varför inte göra en välbehövlig satsning på den erkänt eftersatta infrastrukturen i landet. Det behövs kanske inte en 150 miljaders satsning på höghastighetståg, men varför inte en rejäl uppryckning av de mest utastta delarna av södra stambanan. Prislappen skulle vara hanterlig och effekterna mycket påtagliga.

Men det vill man tydligen inte. Kanske är den partipolitiska strävan att måla en bild av nya moderaterna som ett statsbärande parti som kan hålla ordning och reda i statsens finanser överordnad landets långsiktiga utveckling.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>