Vaccin mot gränshinder

”Vi skall vaccinera oss mot gränshinder”, sa Danmarks justitieminister Morten Bødskov nyligen på ett möte om regelkrångel vid de nordiska gränserna. Viktigt inte minst i Öresundsregionen.

Och just nu verkar det som om Danmark vill driva på i de här frågorna. Danska regeringen har uppbackning från oppositionspartierna där nordiska gränsfrågor hanteras av Bertil Haarder (V) som är lite av en ”mr Fix-it” i sitt parti. Han har fått de där tuffa ministeruppdragen och ofta levererat. Om än inte utan kontroverser såklart. Mot bakgrund av att riksdagen sagt upp skatteavtalet om Öresund bådar detta gott. Mer strategiskt är det bra med ökad parlamentarisk aktivitet i dessa frågor.

Under april turnerar dessa frågor i de nordiska parlamenten. Gränsfrågorna är sällan tydligt ideologiska utan mer praktiska. Och då är det bra om ledamöter i folketing och riksdag har koll. Det kan ge bättre kontinuitet och mer kraft.

Låt oss alltså hoppas att vaccinet biter.

Mer här på noridska rådets hemsida

/PT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>