Energiska Emmaboda

Solen sken i Emmaboda i går när bland andra Sustainable Sweden Southeast och Xylem (fd ITT) tillsammans med Handelskammaren bjöd in till seminarium om Energi för Företagare. Temat känns mer aktuellt än någonsin och dagen avslutades med en paneldiskussion om de högre elpriserna i Sydsverige, elprisområde 4. Jörgen Linell, Xylem, Harald Hjalmarsson, ordförande i regionförbundet Kalmar, Anna Karlsson, Kalmar Energi och undertecknad kunde ganska samstämt konstatera att nuvarande ordning inte är acceptabel.

Förutom Handelskammarens agerande har kommunerna i Sydsverige genom Sydsam tryckt på regeringen för att få en förändring till stånd. Konsumenter och företagare i vår del av landet betalar nu mer för elen än övriga Sverige och det främst för att Svenska Kraftnät inte byggt ut kraftöverföringskapaciteten till södra Sverige. Trots att man haft 15 år på sig…

Det är viktigt att debatten förs vidare och då är det skönt att uppleva det engagemang som i går uppvisades i Emmaboda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>