EU enligt Europa

Europa enligt invånarna:

Stora ansedda analysinstitutet Pew i USA har frågat européer vad de tycker om politik och ekonomi. Och jämför på några punkter med USA. I fokus är skuldkrisen. I en utförlig artikel  ”European unity on the rocks” gås detta igenom i viss detalj.

Det är väl använd tid att titta igenom om man vill få en nykter bild av Europa. Här är ett par snap-shots.

Nedan andelen personer som anger att det egna landets ekonomiska framtid är god eller mycket god. Kolla Tyskland, kolla PIGS (bara Spanien, Italien och Grekland med visserligen).

Men den riktigt stora frågan som visar på behovet av reformer är  denna. Vad tror folk om ungas chanser att få det bättre än föräldrarna – andel som anger att detta är mycket svårt i de olika länderna.

Låt oss hoppas att uppsidan av detta är starkt stöd för förändring där det behövs. Artikeln berör detta delvis.

***

Reinfeldt talade på Handelskammarens årsmöte i går (30 maj) och lämnade direkt för möte med Merkel i Stralsund. Det gjorde han rätt i. För enligt Pew har hon starkt stöd i hel EU. Kanske hade hon kunnat bli President of the United Europe?  I så fall med en hel del att ta i.

Läs hela artikeln här

/Per

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>