Plus och minus för Öresundsbron

För någon dag sedan offentliggjorde Öresundsbron sitt resultat för första halvåret 2012. Det visade ett överskott om 98 miljoner DKK, vilket är en förbättring med 21 miljoner DKK. Bakgrunden till det förbättrade resultatet är ökade vägintäkter, lägre driftskostnader och inte helt oväntat lägre räntekostnader.

Men trots ökade vägintäkter så minskade faktiskt den totala trafiken med 3,3 procent och det är pendlingstrafiken som står för minskningen. Det är kanske inte så förvånande med tanken på den osäkra konjunkturen och politikens oförmåga att åstadkomma reella resultat i harmonisering av regelverk och skattebestämmelser.  Plus och minus alltså för Öresundsbron!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>