Borg bygger vidare i DN

I våras hade Handelskammaren en arbetsgrupp kring höghastighetståg i Sverige. Igår skrev några av ledamöterna i gruppen (från Ikea och Green cargo) en debattartikel i DN. Huvudbudskapet är för det första att vi måste satsa på infrastruktur och för det andra se till att stambanan fungerar innan vi lägger enorma belopp på höghastighetståg.

Att Handelskammaren tror på infrastruktur är ingen nyhet precis. Men från politiskt håll har det ofta låtit lite annorlunda. Inte minst borgerlig ekonomisk analys har fokuserat på institutioners roll för ekonomin och tenderat att tona ner infrastrukturen.

Därför är det särskilt glädjande att Anders Borg i en debattartikel i DN idag är tydlig med sin analys ”En väl fungerande infrastruktur är grunden för en växande ekonomi med fler jobb.”

Låt oss hoppas att denna insikt nu också följs upp med reformer kring hur vi hanterar investeringarna i infrastruktur. För där finns stor potential i Sverige, som bland annat vår aktuella och uppmärksammade rapport ”stråk i stället för snuttar” visar.

Per

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>