Inte lätt att ta sig förbi Söderköping

För någon dag sedan träffades styrelsen för E 22 AB i Norrköping för styrelsemöte. Vi passade då på att på plats titta på den problematiska genomfarten genom Söderköping; sju trafikljus och en klaffbro. Visserligen är det inte hastighetsbegränsat till 30 km/h som genom Jämjö, men det är nog ändå bland det sämsta jag sett. Jag kan bara hålla med E 22 AB:s ordförande Lars Frithiof när han säger att ”detta kan man ju knappast kalla en Europaväg”.

Kommunen har varit aktiv och sett till att detaljplaner finns på plats så att Trafikverket så snabbt som möjlig skall kunna ta fram så kallade arbetsplaner. Sen är det bara att sätta i gång bygget. I den långsiktiga planen finns en ny förbifart Söderköping med med start  2019, men det känns långt borta. Vi kan bara hoppas att ansvarig minister, statssekreterare, trafikutskott och trafikverk så snart som möjligt ser till att det blir lättare att tas sig förbi Söderköping.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>