Ivy League hugger i Norden

De bästa amerikanska universiteten (Ivy leauge), Cambridge, Oxford och ytterligare några elituniversitet är mycket angelägna om att plocka de bästa talangerna till sig. Satsningarna på gratis enstaka kurser på nätet har säkert delvis med detta att göra. Men de raggar också på plats.

Som en lektor från Cambridge förklarar till Berlingske: ”Vi får extremt många kvalificerade ansökningar och hade kunnat luta oss tillbaka. Men det ligger i vårt intresse att hitta de som passar bäst hos oss” (ingen länk finns)

I fredags gick Nordic Study Abroad conference 2012 av stapeln i Köpenhamn. Här kunde ca 250 nordiska ambitiösa studenter träffa rekryterare från Princeton, Brown och Cambridge.

Detta är naturligtvis positivt. Vi bör underlätta för unga studenter att komma ut på detta sätt. På sikt berikar det alla. Men det är också en tankeställare för oss här hemma. Finns något seriöst alternativ här i Öresundsregionen eller ens övriga Norden för dessa 250?

/PT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>