Mobiliteten här för att stanna

I förra veckan arrangerade Ohlininstitutet ett seminarium för unga liberala politiker från hela Europa i Malmö. Temat var social rörlighet och migration och det hela uppmärksamamdes i bland annat SVT och Sydsvenskan.

Bland annat talade migrationsministern (film nedan)

Tobias Billström 121004 from Ohlininstitutet on Vimeo.

Men även Handelskammaren medverkade med ett inlägg om Öresundsregionen och hur denna integrationsprocess möjligen hänger samman med social integration och migration. Inlägget ”Mobilitet är här för att stanna” finns i artikelform på migro.se som är en site helt dedicerad åt just migration.

Grundtesen är att våra regelverk är gjorda för en tillvaro inom ett och samma lands gränser. När man flyttar eller tar ett jobb blir det problem i stort och smått. Det måste vi lägga bakom oss och hitta system som följer människor och företagens villkor, inte adminstrationens.

/Per Tryding

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>