Nya förbindelser

I slutet av förra veckan deltog jag i Fehmarnbelt Days i Hamburg och Lübeck. Det låter kanske inte särskilt upphetsande, men det var det faktiskt. Fehmarn är den tyska ö som kommer att vara anslutning för den fasta förbindelsen mellan Danmark och Tyskland. Det är dit färjorna i dag går.

På Fehmarnbelt Days byttes idéer och tankar om ökat utbyte mellan Sydsverige-Danmark och Nordtyskland i och med Fehmarnförbindelsen. Det var svårt att inte imponeras över de möjligheter som kommer att stå till buds. Att bo i Malmö och jobba i Hamburg kommer inte att behöva vara en utopi om 15 år.

Själva byggprojektet rullar på och inom några veckor börjar redan de förberedande upphandlingarna. Förutom själva förbindelsen skall en hel del väg och järnväg byggas, främst på den tyska sidan. Inom mindre än tio år är förbindelsen på plats och vi kan ta oss till en av Europas rikaste städer på bara ca tre timmar med bil. Det är bara halva tiden man behöver för att bila till Stockholm.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>