Skånes dag i Stockholm

I dag är det Skånes dag i Stockholm. Region Skåne med dess ordförande Pia Kinhult bjuder nämligen på mingel i Kulturhuset vid Segels torg för att bygga och upprätthålla kontaktnät. Det handlar helt enkelt om att stärka banden mellan Skåne och Stockholm, vilket givetvis är en bra idé. Jag skall själv bege mig dit i eftermiddag.

Att denna typ av arrangemang behövs är tyvärr oomtvistat. Lever man i en av västvärldens mest centralistiska politiska system med län från 1634 och en regering och riksdag som sitter på det mest av resurserna för att skapa förutsättningar ute i landet gäller det att synas och verka i huvudstaden. Så låt oss hoppas att det blir en riktigt skånsk dag i Stockholm idag.

En reaktion på “Skånes dag i Stockholm

  1. Hej Stephan,

    läste om detta i Sydsvenskan och reagerade på kostnaden – 2MKR. Det som slog mig är – Vad gör våra folkvalda skånska politiker för att stärka Skåneregionens anseende? Kanske ett ämne för en paneldebatt hos Er under våren.

    Mvh

    Göran Björkenström

    (ex Stockholmare)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>