Sista-minuten-klappen?

Med bara en vecka kvar kommer en kandidat till årets julklapp – åtminstone för surfplatteägare i Öresundsregionen. I förra veckan hade Fogg sin världspremiär, alltså första lanseringskampanj, och valde att köra den i Köpenhamn och Malmö.

Fogg mobile lanserar en ny tjänst på mobilmarknaden. Med deras SIM i plattan kan du surfa utan roaming-avgifter, alltså till lokal taxa, i hela Öresundsregionen. Inte bara det, utan det funkar redan i många andra länder, även USA och Asien. Så den är perfekt för alla som reser i jobbet.

Fogg har lokala avtal på alla marknader och tekniken går ut på att SIM kortet byter till det lokala avtalet som Fogg har när landgränsen passeras. Utan roaming! Det är ingen fräck kupp utan systemet är framförhandlat med operatörerna.

Ett kul exempel på hur teknik kan överbrygga nationsgränser för ökad integration.

Nu är det politikernas tur att ta bort en barriär…

PT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>