Ministerleverans till Ljungby

I november bjöd Handelskammaren in Infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd som talare på höstmötet. Hon levererade ett engagerat föredrag som definitivt ökade hennes popularitet några procent i sydsvenskt näringsliv. I synnerhet när man dessutom betänker att hon trotsade full dubbelsidig lunginflammation.

När hon nämnde E4:an i sin presentation tjöt ett antal röststarka Kronobergsmedlemmar till från salongen. Som bekant saknas en bit av E4 vid Ljungby. Det vill säga den är inte utbyggd genom Kronoberg och detta hål har Handelskammaren arbetat länge med att fylla. För några år sedan var det nära, men så försvann pengarna ur planen igen.

Men ministern noterade tillropen på höstmötet. Och antydde att det nog skall gå att fixa nu.

Precis före jul kom sedan uppdraget till Trafikverkat avseende den samlade satsningen 2014-2025. Där skriver Elmsäter-Svärd (ja alltså hennes departement på regeringens vägnar) att ”E4 har idag motorvägsstandard förutom på sträckan Ljungy-Toftanäs” och att Trafikverket därför ska ”prioritera åtgärder på aktuell sträcka i förslaget till nationell plan”.

Tydligare än så blir inte en politiker i en regeringsskrivelse.

Osvuret är alltid bäst, så vi kommer såklart att följa upp detta. Men en sak står redan klar: Det lönar sig att öppna munnen på Handelskammarens möten.

/PT

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>