Ryktet säger att en turk har börjat

I dag togs första spadtaget för en ny byggnad hos Safegate. Ett spännande företag vars segertåg över världen imponerar. De gör affärer i 100 länder, har 16 dotterbolag runt om i världen, 245 medarbetare och omsättningen ska i år nå miljarden. I fjol växte de organiskt 25%. De är verksamma med vägledning av flygplan på marken och en av produkterna, Docking guidance system, har en marknadsandel på 80%. En annan, Adressable light system, styr ljuset via strömkabeln vilket medger att lampan kan tändas, släckas eller intensifieras individuellt. Egenutvecklat och världsunikt. Det finns ju en och annan lampa i marken på en flygplats.

Huvudkontoret finns i Malmö och såväl ordförande Bengt Dahl från ägaren Fairford som general manager Stephen Rutland lyfter fram medarbetarna som en av förklaringarna till framgången. Inte bara kompetensmässigt, utan mångkulturellt. Inom bolaget finns 31 nationaliteter med affärskunskaper om marknaden. Eller som en av de senast anställda uttryckte det:
Dag två på nya jobbet hade jag 15 missade samtal i mobilen vilket förvånade mig. Alla från Turkiet. Safegate har ett långt samarbete där, men nu hade ryktet gått. Det har börjat en turk hos Safegate – honom kontaktar vi!

Den nya byggnaden blir också spännande. Den ska byggas av Veidekke och går i samma stil som huvudkontoret som stod färdigt 2009. Huset som väcker uppmärksamhet längs yttre ringvägen anknyter både till flygplan och till flygplatser.
- Det är få företag låter som även låter varumärket vara med i byggnaderna, menar arkitekten Jonas Lloyd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>