Premiär äntligen här

Det har varit stor och vida känd brist på vårtecken i år. Men det finns ett som alltid är stensäkert och det är när hela seriesystemet i fotboll rasslar igång. Det sker nu till helgen.

Detta är en ganska stor sak för näringslivet eftersom väldigt många sponsrar idrott och inte minst fotboll i olika omfattning. En trend verkar vara att man ser det social värdet av detta och vill göra mer för att stärka den sidan av mervärdet.

I det sammanhanget är fusionen mellan elitklubben LdB och breddföreningen FC Rosengård i Malmö unik. Här tar det sociala engagemanget stor plats och det behövs verkligen. FC Rosengårds arbetsmarknadsprojekt har skapat 1200 jobb de senaste åren, vilket visar att fotbollen, och säkert annan idrott, har en kontaktyta som är unik.

Idag är det premiär för FC Rosengårds damlag i division fyra på hemmaplan i Rosengård och elitlaget i LdB kommer dit och hejar och tränar. För att stötta är Handelskammaren sedan matchvärd när FC Rosengård på sin hemmapremiär möter Karlskrona (med medlemsföretag som Roxtec i sponsorskretsen) den 20 april.

Sedan måste man beundra Kalmar FF som i år kör sin premiär två gånger.

Ovanstående presskonferens kanske kommer att bilda skola?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>