Att bygga en framtid

Om potentiella duktiga medarbetare inte hittar någonstans att bo är de i princip omöjliga att rekrytera. Kan man inte anställa kunniga medarbetare är det svårt att vara konkurrenskraftig. Klarar man inte konkurrensen så växer man inte och då skapas inga nya jobb.

Det är därför alarmerande att det i Sverige byggs på tok för lite, inte minst i de så kallade storstadsområdena. Bakgrunden är att det helt enkelt är krångligt, omgärdat av diverse regelverk och därmed givetvis dyrt! (För egen del väntar jag sedan mars på bygglov för att byta fyra fönster i en 70-talsvilla).

I dagens Svenska Dagbladet skriver Maria Ludvigsson (för övrigt tidigare medarbetare på Handelskammaren) en ledare om problemet och vad man borde göra. Tänkvärd läsning.

Stephan Müchler

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>