Ett blomstrande bolag

Torsten Nilsson från Nelson Garden i Tingsryd fick Göthe Parkanders pris 2013 med motiveringen ”för ett kreativt entreprenörskap som drivit branschen framåt och utvecklat det lilla familjeföretaget till ett framgångsrikt och blomstrande bolag”

Torsten Nilsson är uppvuxen med entreprenörskap och fröer:
– I min barndom hade vi fröfabrik i källaren. Företaget grundades 1933 och det var min pappa som startade det tillsammans med sin bror.

Sortimentet har vuxit rejält sedan dess och omfattar nu inte bara fröer, utan även lökar, trädgårdstillbehör och fågelmat med mera. De finns på mer än 11 000 försäljningsställen i Norden och är marknadsledande.

Göthe Parkanders pris instiftades den 18 juni 2004 då Strålfors grundare fyllde 80 år. Varje år delas 100.000 kronor ut till en framgångsrik entreprenör i Kronobergs län som i sin verksamhet i praktisk handling visat prov på det genuina entreprenörskap som kännetecknade Göthe Parkanders livsgärning.

Stort grattis Torsten!

Foto: Martina Wärenfelt /Strålfors

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>