Öresundsregionen – en del av Älmhult!

IKEA har 4000 medarbetare bara i Älmhult, en imponerande siffra. Av dessa är det hälften som bor i kommunen och resten pendlar alltså dagligen till och från Älmhult. Tittar man på kartan kan man lätt förledas att tro att huvuddelen av dessa pendlare kommer från de omedelbart angränsande kommunerna i Kronobergs län. Så är det inte. Drygt 500 kommer från Kronoberg och i stort sett resten,1500, kommer i från Öresundsregionen.

Att det är på detta viset beror på två saker; kompetens och infrastruktur. Kompetenta medarbetare måste rekryteras där de finns och ibland vill de inte flytta. Infrastrukturen skapar sedan förutsättningar för människor att röra sig till intressanta jobb. Det är därför vägar och järnvägar skall byggas ut, inte minst i Kronobergs län.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>