Rapport från skogen

Över 54.000 personer besökte Elmia Wood i förra veckan. Det är världens största skogsmässa som arrangeras i trakterna av Jönköping vart fjärde år. Just i trakterna av är precis rätt formulerat för det är faktiskt i skogen som hela mässan äger rum, inte på Elmia.

Mässan är viktig för många av Handelskammarens medlemsföretag. Det finns gott om skog i vårt område och Sverige tillhör de ledande när det gäller skogsmaskiner och avverkningsteknik.

I varje större maskin finns dessutom ett förarsäte och oftast kommer de från Be-Ge Industri som är marknadsledande och säljer till många länder. Bo Waldebjer är VD för Oskarshamnsbolaget och positiv över årets mässa:

– Med ett fantastiskt fint mässväder fick vi möjlighet att träffa många maskinförare vilka har mycket värdefull erfarenhet att delge, ett antal order tecknades också. Generellt visades många maskinnyheter och intrycket är att det finns ett uppdämt behov av nyinvestering och effektivisering inom skogsnäringen, en näring som i Sverige drabbats hårt av valutakurseffekten samt den rådande lågkonjunkturen men som nu ser mer positivt på framtiden.

Bo Waldebjer berättar också att det var fler internationella besökare på mässan än tidigare. Det känns bra med positiva tongångar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>