”Dåliga lärare ger ärr i arbetslivet”

Handelskammaren har sedan många år drivit frågan om bättre utbildade och bättre betalda lärare. Lärarnas kunskaper och förmåga att förmedla dessa är nämligen de mest avgörande faktorerna i skolan; inte små klasser, fina datorer eller moderna lokaler. Vi har därför föreslagit 10.000 kronor mer i månaden till duktiga lärare.

Mot den bakgrunden är det glädjande att i DI läsa en intervju med författaren och samhällsdebattören Gunnar Wetterberg där han svarar på frågan om dagens politiker fokuserar på rätt frågor. Hans svar blir resolut: ”Nej”! Och sedan: ”Jag tycker att det här med att höja lärarlönerna är oerhört viktigt. Får våra ungar dåliga lärare så är det ett ärr som sitter kvar i arbetslivet 30-40 år framöver.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>