Min plats i Öresundsregionen

Få lär väl klaga på en sommar som denna och än råder semesterlugn för många. På jakt efter en ny bok till hängmattan tog jag nyligen turen till den lokala bokhandlaren i Höllviken. Jobbet var sedan länge bortkopplat, men där i bokaffären blev jag varse om att något starkt pockade på min uppmärksamhet. Något kändes väldigt bekant fastän miljön inte alls är bekant. Och där, mitt bland tjusiga böcker om besöksmål i Skåne och Danmark, fanns något gult som jag sett förut.

Jodå, det var knallgula boken ”Öresundsregionen, den dynamiska metropolen” som pumpade ut energi. Wow! Boken är slutrapporten i det stora projekt som involverat över 20 svenska och danska forskare i att titta på framtiden för regionen. Kollegan Per Tryding har hållit i trådarna i flera år nu och boken blev klar i våras. Den visar på möjligheter som regionen har och Handelskammaren kommer att göra sitt för att utvecklingen ska gå åt rätt håll.

Och där mitt i bokhandeln, mitt i semestern, långt från jobbet kände jag en otrolig stolthet och glädje över boken och för att jag får lov att vara med och bidra till framtiden på mitt pyttelilla sätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>