En viktig aktör

Findus i Bjuv har fått 2013 års Livsmedelspris då företaget agerat visselblåsare under vårens köttbedrägerier. Findus VD, Jari Latvanen, tog emot priset under en ceremoni på Livsmedelsdagarna i Tylösand den 5/9.

Juryn motiverar så här:
Findus Sverige står stadigt när det stormar! I en mycket utsatt situation har Findus tagit fullt ansvar, även medialt, för sina produkter och för produkternas innehåll. På ett föredömligt sätt har de öppnat upp dörrarna till sin produktion och bjudit in en stor allmänhet. Det ger ”transparens” och ett ärligt ansikte vilket skapar förutsättningar för ett fortsatt högt förtroende från konsumenterna, både när det gäller produkter och varumärke. Ansvaret och öppenheten – även i pressade lägen – gör Findus Sverige till en viktig aktör i livsmedelssverige.

Hatten av och ett mycket stort grattis! På alla sätt föredömligt agerat i en utsatt situation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>