En briljant idé

I dag firar Sveriges första science park 30 år. Jag tänker självklart på Ideon i Lund och när jag bläddrar i boken ”Idén om Ideon” skänker jag en tacksam tanke till professor Sture Forsén som fick idén om en science park i anslutning till Lunds universitet ombord på en atlantflygning 1981. Det är inte bara han som ska äras, utan många namnkunniga har avsatt både tid & engagemang som gjort att Ideon blivit ett namn av rang. Handelskammaren finns självklart med i sammanhanget, inte minst som en av stiftarna i SUN (Samverkan Universitet och Näringsliv) tillsammans med Lunds universitet, Länsstyrelsen och Utvecklingsfonden i Malmöhus län. SUN var mycket dragande i tillkomsten och Handelskammarens styrelseengagemang i Ideon kvarstod fram till 2008.

Syftet med Ideon var att skapa framgångsrika företag av de idéer och den kunskap som finns vid Lunds universitet. Det finns en hel rad företag som vittnar om bra idéer som gett framgång; Ericsson Mobile Communications, Axis, Qliktech, Apptus, och Probi bara för att nämna några.

Låt oss hoppas på många fortsatta briljanta idéer från Ideon!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>