Ledarskap kräver klartext

I går togs ytterligare ett steg mot sydsvenskt fotbollsguld. Malmö FF besegrade till slut Brommapojkarna och nu skall det mycket till om inte guldet hamnar i södern.

Men det kunde ha slutat mycket illa och då tänker jag inte på spelet, utan på de många bengaliska eldar som tändes före matchen. Brandlarmet utlöstes och publiken uppmanades att utrymma stadion. Vi var många på plats som svor över bengalerna och de konsekvenser vi då befarade; brand, avbruten match och en tilldömd förlust med 0-3. Denna gången blev det inte så, men dryga böter lär det bli.  Jag förstår att MFF-ordförande Håkan Jeppsson blev förbannad och besviken över den lilla klick som ställer till det. Men det är skönt att han, till skillnad från en och annan övrig fotbollsledare, talar klartext och tydligt fördömer tilltagen. Det är ledarskap.

Stephan Müchler

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>