Ny internet era?

I går gick startskottet för utrullningen av över 1400 nya generiska toppdomäner. Istället för de 250 .com, .se eller .eu som finns i dag kommer vi nu att se .shop, .clothing, .online eller .blog. Detta ställer helt nya krav på de som vill bevaka sitt varumärke.

– Detta öppnar upp oändliga möjligheter för den som vill marknadsföra sig online. Men det ökar även risken för att intrång av tredje part sker, säger Gabriel Ovalier på CoreBiz Solutions som är ett av företagen som kan hjälpa till med bevakning och registrering.

Beslutet togs redan 2011 så det är ingen nyhet och det hanteras av ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers). ICANN har inrättat en funktion som heter Trademark Clearinghouse som hjälper företag att skydda sina varumärken.

Spännande – framtiden får utvisa hur det påverkar oss.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>