Ronald har rätt!

Den svenska valutan håller sig fortsatt stark, inte minst gentemot den för vår exportindustri så viktiga Euron. Eftersom svensk export i stor utsträckning är beroende av just Euromarknaderna försämrar det vår konkurrenskraft. Det lite paradoxala är dessutom att en stor vinnare av Eurokrisen är en av svensk industris tuffare konkurrenter, den tyska exportindustrin. Vad tror ni att en D-Mark hade kostat i dag om den funnits kvar och hur lätt hade det då varit för Volkswagen att exportera sina bilar?

Att vi i återhämtningen från finanskrisen 2008 hade god nytta av en svag valuta är nu ett minne blott och i en klarläggande ledare i Dagens Industri i dag uppmanar Ronald Fagerfjäll oss att börja tala om Euron i Sverige igen. Mycket tänkvärt!

Stephan Müchler

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>